انا هكتبلكم كل الاكلات اللي بعملها في الميكرويف يمكن تستفادو منها
ومبدئيا اكيد الكل عارف ان الاواني المستخدمه في الميكرويف لازم تكون
بيركس او اركوبال او صيني وفخار بشرط ما يكونش فيهم اي سطح لامع الفضي او الدهبي
يعني احيانا بتكون الاطباق او الصواني فيها حز دهبي او فضي او اي الوان فيها دهبي او فضي
دي غلط على الميكرويف وفيه بعض المعلبات السليكون خاصه بالميكرويف وبيبقى مكتوب عليها
تاني حاجه بردو غلط وهي غلي اللبن او سلق البيض دول ممنوعين في الميكرويف
نبدء بالاكلات اللي دايما بعملها في الميكرويف
والميكرويف اللي عندي هو كينوود 3في واحد
ميكرويف + شوايه + فرن
اولا الكيكه بانواعها الشيكولاته او الاسفنجيه او العاديه اي نوع كيكه انتي بتعمليها
وفي الميكرويف بشغله على زرالميكرويف بدرجه حراره 100 واظبط على ربع ساعه وبعدها تكون خلصت
ولو عاوزه تعملي كيكه في 3 دقايق بالظبط هتحطي
4ملاعق كبيره دقيق 4ملاعق كبيره سكر 2ملاعق كبيره كاكاو بودره 3ملاعق كبيره حليب سائل 3ملاعق كبيره زيت 2 ملاعق كبيره ماء 1بيضه 1ملعقه صغيره فانيليا نص ملعقه صغيره BP((بكنج بودر))
وتضربيهم كويس وتحطيهم في مج او طاجن فخار صغير
وتدخليهم الميكرويف بردو على 100 لمده 3 دقايق وتبقي تمام
تاني حاجه الخضار
هتعمليه بطريقتك العاديه اللي بتطبخي بيها بس طبعا لو هتحمري بصل بيبقى على بوتجازك
وبعدها بتحطي الخضار في الحله البيركس او النوع اللي عندك وفي الميكرويف
انا بالنسبه ليه الخضار بيبقى على A4 وبعدها بيطلب مني الوزن
يعني لو نص كيلو هتختاري ال 500 جرام او اقل او اكتر على حسب وزن الخضار
وبعدها تدوسي START وهو هيسويه ولو خلص الوقت ولاقيتي الخضار ناقص سوا
هتعيدي من تاني نفس الخطوات بس طبعا هتقللي الجرامات او ممكن نفس الجرامات عادي
بس تدوسي ستوب STOP في الوقت اللي انتي عاوزاه بس مره واحده بس
عشان تتاكدي من السوا مش شرط يعني تكملي البرنامج للاخر
ممكن توقفيه في اي وقت لما تحسي انه خلاص استوى ولو لسه هترجعي تدوسي تاني START
وهو هيكمل وهكذا ولو شوفتي انه استوى قبل ما يخلص البرنامح هتدوسي STOP مرتين ورا بعض
البطاطس بعملها في برنامج لوحدها بالنسبه للميكرويف بتاعي بيبقى A2 وبتشوى البطاطا في نفس البرنامج بس بتلفيها في ورق
وكل ميكرويف اعرفي برنامجك اللي هتستخدميه من الكتالوج بيبقى مكتوب فيه كل حاجه وكمان بعضص الميكرويفات بيبقى مكتوب على الجهاز نفسه بعض البرامج الاسا سيه
كمان فيه برنامج للبيتزا بتعمليها وتعجنيها وتحطيها في صنيه بيركس ومعاها الاضافات بتاعتها وتحطيها في الميكرويف انا عندي بعملها على A9
وبيطلب منك بردو الوزن بالجرامات تضفيه وتدوسي START وتبقى تمام