y2h1
y2h1
y2h1
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


فــــــــــــــريــــــــــق الــــــــــــغــــــــــــــــــلابــــــــــــــــــه زائر
 
الرئيسيةبواباتي الخاصهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات الميكرويف والفوائد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اميره الاحزان

اميره الاحزان


عدد الرسائل : 624
نقاط : 6255
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 27/04/2008

اكلات الميكرويف والفوائد Empty
مُساهمةموضوع: اكلات الميكرويف والفوائد   اكلات الميكرويف والفوائد I_icon_minitimeالإثنين ديسمبر 24, 2012 2:44 am

انا هكتبلكم كل الاكلات اللي بعملها في الميكرويف يمكن تستفادو منها

ومبدئيا اكيد الكل عارف ان الاواني المستخدمه في الميكرويف لازم تكون

بيركس او اركوبال او صيني وفخار بشرط ما يكونش فيهم اي سطح لامع الفضي او الدهبي

يعني احيانا بتكون الاطباق او الصواني فيها حز دهبي او فضي او اي الوان فيها دهبي او فضي

دي غلط على الميكرويف وفيه بعض المعلبات السليكون خاصه بالميكرويف وبيبقى مكتوب عليها

تاني حاجه بردو غلط وهي غلي اللبن او سلق البيض دول ممنوعين في الميكرويف

نبدء بالاكلات اللي دايما بعملها في الميكرويف

والميكرويف اللي عندي هو كينوود 3في واحد

ميكرويف + شوايه + فرن


اولا الكيكه بانواعها الشيكولاته او الاسفنجيه او العاديه اي نوع كيكه انتي بتعمليها



وفي الميكرويف بشغله على زرالميكرويف بدرجه حراره 100 واظبط على ربع ساعه وبعدها تكون خلصت



ولو عاوزه تعملي كيكه في 3 دقايق بالظبط هتحطي

4ملاعق كبيره دقيق 4ملاعق كبيره سكر 2ملاعق كبيره كاكاو بودره 3ملاعق كبيره حليب سائل 3ملاعق كبيره زيت 2 ملاعق كبيره ماء 1بيضه 1ملعقه صغيره فانيليا نص ملعقه صغيره BP((بكنج بودر))

وتضربيهم كويس وتحطيهم في مج او طاجن فخار صغير

وتدخليهم الميكرويف بردو على 100 لمده 3 دقايق وتبقي تمام

تاني حاجه الخضار

هتعمليه بطريقتك العاديه اللي بتطبخي بيها بس طبعا لو هتحمري بصل بيبقى على بوتجازك

وبعدها بتحطي الخضار في الحله البيركس او النوع اللي عندك وفي الميكرويف

انا بالنسبه ليه الخضار بيبقى على A4 وبعدها بيطلب مني الوزن

يعني لو نص كيلو هتختاري ال 500 جرام او اقل او اكتر على حسب وزن الخضار

وبعدها تدوسي START وهو هيسويه ولو خلص الوقت ولاقيتي الخضار ناقص سوا

هتعيدي من تاني نفس الخطوات بس طبعا هتقللي الجرامات او ممكن نفس الجرامات عادي

بس تدوسي ستوب STOP في الوقت اللي انتي عاوزاه بس مره واحده بس

عشان تتاكدي من السوا مش شرط يعني تكملي البرنامج للاخر

ممكن توقفيه في اي وقت لما تحسي انه خلاص استوى ولو لسه هترجعي تدوسي تاني START

وهو هيكمل وهكذا ولو شوفتي انه استوى قبل ما يخلص البرنامح هتدوسي STOP مرتين ورا بعض

البطاطس بعملها في برنامج لوحدها بالنسبه للميكرويف بتاعي بيبقى A2 وبتشوى البطاطا في نفس البرنامج بس بتلفيها في ورق

وكل ميكرويف اعرفي برنامجك اللي هتستخدميه من الكتالوج بيبقى مكتوب فيه كل حاجه وكمان بعضص الميكرويفات بيبقى مكتوب على الجهاز نفسه بعض البرامج الاسا سيه

كمان فيه برنامج للبيتزا بتعمليها وتعجنيها وتحطيها في صنيه بيركس ومعاها الاضافات بتاعتها وتحطيها في الميكرويف انا عندي بعملها على A9

وبيطلب منك بردو الوزن بالجرامات تضفيه وتدوسي START وتبقى تمام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات الميكرويف والفوائد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
y2h1 :: دكه الغلابه للاسره :: شغل مطبخ الغلابه-
انتقل الى: